OM OSS

Spirit of the Nomad
Följ oss gärna på våra sociala medier

Change currency


OM SPIRIT OF THE NOMAD

Som van global resenär och skapare av lifestyle hotell & luxuösa hem, så har jag blivit allt mer känslig för kvalitén på sängkläder, inte enbart i mina egna hem utan även under mitt resande. Jag har insett vilken stor effekt det har på min sömn, mitt humör och mitt välmående.

Efter att ha skapat livsstilshotell, beach clubs och lyxiga hem, snurrande mina tankar oupphörligen kring den härliga känslan att sova mellan överlägset sköna lakan. Fast hemma. Mitt korståg efter bomull inleddes. Superb bomull. Fantastisk bomull. Snuskigt bra bomull. För det är det enda som duger. Du kan helt enkelt inte ha lyxkänslan i ett hem för familj och vänner, eller ett hotell för den delen, med lakan och handdukar av andrasortering. Som besatt ägnade jag nästan fem år åt att gräva mig genom ton efter ton av bomull innan jag fann det jag sökte: Hållbar bomull med överlägsen komfort, lyxig känsla och fantastisk kvalitet. 

Faktum är att du aldrig kan ha ett luxuöst hem för familj och vänner eller ett femstjärnigt hotell utan de absolut bästa sängkläderna eller handdukarna. Det är något många verkar glömma, men det är en essentiell detalj
som ger den rätta känslan av välbehag och lyx.

Oavsett var jag sover – ett halvtaskigt pensionat, ett lyxhotell eller under stjärnorna – så tar jag alltid med egna sängkläder för att vara säker på att få vila i min egen sömns kungarike. Det är inte snobbigt, det är bara mitt eget val, min egen prioritering. Jag skulle kunna leva mer ordinärt, men jag väljer extraordinärt. För min egen skull, inte för andras ögon.
Jag ser gärna att andra gör samma sak. Nu. Inte kanske. Inte sen.


Det är min egen lyx och prioritering i livet! 
Vad är din?

Mats Wahlstrom
Founder & Global Nomad

THE TEAM

Fram till nu så har sängkläderna och handdukarna endast funnits tillgängliga för hotell samt till vänner och familj. Men efter önskemål så har vi nu gjort en internationell lansering möjlig. Allt för att främja och inspirera till ett hållbart leverne
med bästa tänkbara kvalité. Vi vill uppmuntra och inspirera till ett liv med bestående och hållbar premiumkvalitet.
I allt. I och utanför sängen.

Marthe Kölln
Creative Director & Designer, Berlin

Mats Wahlström
Concept & Board, Verbier, Mallorca and Costa Rica

Anna Ortmark
CEO, Stockholm

 

.