Egyptisk Bomull 400 TC

Spirit of the Nomad
Följ oss gärna på våra sociala medier

Change currency

OM EGYPTISK BOMULL

 Spirit of the Nomad erbjuder makalöst hög kvalitet på säng- och badlinne tack vare extra långfibrig 100 procent egyptisk kammad bomull, godkänd av Cotton Egypt Association. Tillverkat av handplockade bomullsfibrer som spinns till ett starkt, mjukt garn och vävs till len lyx. Tygets andningsförmåga och lenhet blir bara bättre och bättre för varje tvätt. Egyptisk bomull är fantastisk mot huden, i synnerhet för känslig hud. Det naturliga materialet absorberar fukt och tillåter huden att andas och därigenom effektivt reglera kroppstemperaturen. Vävens lyster ger en himmelskt lugn till sovrummet och gör underverk för din sömn.VAD ÄR EGYPTISK BOMULL?

Uttrycket "egyptisk bomull" är för många synonymt med högkvalitativ lyxbomull på grund av fibrernas längd, mjukhet och styrka. Dessa egenskaper kommer i sin tur från klimatet där bomullen odlas. Det egyptiska klimatet, särskilt vid Nilen, ger bomullen perfekta förutsättningar för att bilda extra långa fibrer, som är hållbara, mjukare och gör att tyget kan spinnas med fler garntrådar.   

All vår egyptiska bomull handplockas försiktigt. Denna process är skonsam mot bomullsfibrerna, till skillnad från storskalig maskinplockning. Handplockningen är det enda sättet att säkerställa att bomullen behåller sin mjukhet och enorma slitstyrka. Det garanterar en kvalitet som ger dig bomull att njuta av i många år framöver.VÅR UNIKA PROCESS

Tillsammans med skickliga och erfarna producenter i Portugal har Spirit of the Nomad tagit fram en specialprocess för efterbehandling som gör vår egyptiska bomull ännu mjukare, lenare och ger mer lyster. Allt för att ge dig den ultimata lyxen.
Processen är grundlig. Först elimineras orenheter genom dubbeltvätt och kokning, följt av bränning av korta och lösa fibrer på båda sidor av tyget för att förebygga att tyget noppar sig. Dimensionell stabilitet, styrka, hållbarhet och lyster förstärks genom en dubbelsidig merceriseringsprocess, innan bearbetningen avslutas genom att noga kvalitetstesta väven. 
Resultatet är drömlikt. Elegant, krispigt, rent med överlägsen hållbarhet för alla som inte nöjer sig med näst bäst.OBEROENDE KVALITETSTEST

Vi har valt att alltid kvalitetstesta våra produkter extra noga. Användningslämplighet, funktion, dimensionell stabilitet, motståndskraft, färgfasthet, utseendeutvärdering genomförs av ett oberoende testföretag - Laboratorios V.N.Famalicao i Portugal.  Resultatet visar extremt höga värden för alla avgörande faktorer vad gäller bland annat slitstyrka och noppning. Något som gör att vi kan lämna livslång garanti vad gäller kvalitet.

COTTON EGYPTIAN ASSOCIATION

The Cotton Egypt Association (CEA) är en garanti för äkthet och genuin kvalitet. Hela kedjan från odlare till producent.
All Egyptian Cotton™ måste uppfylla strikta krav.