EGYPTISK BOMULL / SKÖTSELRÅD

Spirit of the Nomad
Följ oss gärna på våra sociala medier

Change currency

Care instructions
Skötselråd och tips
Ta hand om dina produkter
 
När du investerat i riktigt bra produkter vill du självklart att de ska fortsätta vara lika härliga och snygga som när de var nya. Och om du ger dina produkter en dos kärlek (med andra ord tvättar och tar hand om dem på bästa sätt) så kommer de att förbli dina trogna följeslagare genom hela livet. Så här gör du.
 
Påslakan, lakan och örngott  
 
Tvätt. Finns det något bättre än rena lakan? Tveksamt. Vi rekommenderar att du tvättar dina lakan i 60 graders kulörtvätt för att behålla färgen och vävens lyster. Tvätta alltid lakanen separat, det vill säga inte tillsammans med andra kläder och textiler – knappar på till exempel jeans kan skada väven. Använd alltid kulörtvättmedel eftersom den vackra vita färgen är infärgad. Och undvik tvättmedel med blekmedel, det förstör färgens lyster. Vi rekommenderar att du tvättar dina lakan varje eller varannan vecka.
 
Sköljmedel.Sköljmedel behövs inte och är inget som vi rekommenderar att du använder. Lakanen blir inte mjukare av sköljmedlet – tvärtom, det sliter på bomullsfibrerna.
 
Om du får fläckar på lakanen kan du använda borttagningsmedel som Vanish Rosa. Undvik Vanish vit eftersom produkten innehåller blekmedel. Du bör inte heller använda klorin, då riskerar du att förstöra färgen även på de vita lakanen.
 
Torktumling Det går fint att torktumla dina lakan, men ta det gärna lite lugnt med det. Det bästa är att efter tvätten eventuellt torktumla lakanen lätt och sedan hängtorka dem. Sträck dem i hörnet för att minimera skrynklorna. 
 
Mangling/strykning. Lakan blir som allra bäst när du manglar eller stryker dem. Det är så klart inget måste, men vill du ha den perfekta känslan och finishen à la femstjärnigt lyxhotell rekommenderar vi att du tar fram strykbrädan, sätter på din favoritserie på tv:n och stryker dina lakan.

Handdukar
 
Tvätta alltid dina handdukar innan du använder dem första gången. Många tror att man ska göra detta för att få bort eventuella gifter, men det är inte därför. Anledningen är att när du tvättar dem så sätter sig öglorna i frottén och handdukens livslängd blir längre. Vi rekommenderar att du tvättar dina handdukar i 60 graders kulörtvätt för att få dem riktigt rena och fina. Använd alltid ett kulörtvättmedel.
 Sköljmedel då, behövs det? Nej, det rekommenderar vi att du hoppar över. Handdukarna blir inte mjukare av sköljmedel, snarare sliter det på bomullsfibrerna. Hur är det med torktumling? Det går fint - vill du ha mjuka fluffiga handdukar är det bara att torktumla dem. Om du däremot gillar lite hårdare handdukar så kan du istället hänga dem efter tvätten.
 
Tips: Tänk på att smink och acnepreparat ger fläckar på handdukar och många upplever att de skapar orangea fläckar som liknar blekmedelfläckar. Bovarna i dramat är speciellt foundation och preparat liknande acnemedel samt olika typer av ansiktsvatten. Ett tips är därför att använda en ansiktshandduk (face towel) för att ta bort smink. Skölj sedan handduken med varmt vatten direkt efter användningen och tvätta den i 60 grader. Om du får en lös tråd på handduken är det inget att oroa sig för. Det är sådant som händer, det är bara att klippa bort tråden.
 
Badrockar
 
För att du ska kunna använda din badrock så länge som möjligt rekommenderar vi att du tvättar den i 40 eller 60 grader. Använd alltid kulörtvättmedel. Sköljmedel kan du hoppa över helt. Badrocken blir inte mjukare av det, utan snarare sliter det på bomullsfibrerna.
 Torktumling då? Absolut, men dra gärna lite i hörnen för passformens skull. Du kan också hängtorka din badrock på galge.
 
Överkast
 
Grattis till ett fantastiskt överkast! Våra överkast är vadderade med sammet och linne. Om du får en fläck eller känner att du vill tvätta det rekommenderar vi endast kemtvätt. Men vädra gärna överkastet då och då, så håller det sig fräscht.
 
Kuddfodral
 
Våra kuddfodral är vadderade i sammet och linne eller i 100 procent linne. Om du får en fläck eller vill tvätta kuddfodralet rekommenderar vi kemtvätt. Däremot kan du gärna vädra kuddfodralen då och då för att fräscha upp dem.
 
För tillfället finns inga produkter under denna rubrik.