STORY BEHIND

Spirit of the Nomad
Följ oss gärna på våra sociala medier

Change currency


OM SPIRIT OF THE NOMAD

Som ärrad globetrotter och äventyrare skaffar man sig vanor och intressen som annars skulle förbli oupptäckta. Resande påverkar en människas själ. Du ser saker. Du lägger märke till dofter och ljud. Och när du ständigt är i rörelse så börjar du acceptera en massa saker som du i normala fall inte ens skulle utsättas för. Du snappar upp vad som är viktigt, och inte alls viktigt. En återkommande tanke som blev viktigt för mig var min sömn. Inte nödvändigtvis sängen. Snarare det som låg på sängen. Sänglinnet.

Efter att ha skapat livsstilshotell, beach clubs och lyxiga hem, snurrande mina tankar oupphörligen kring den härliga känslan att sova mellan överlägset sköna lakan. Fast hemma. Mitt korståg efter bomull inleddes. Superb bomull. Fantastisk bomull. Snuskigt bra bomull. För det är det enda som duger. Du kan helt enkelt inte ha lyxkänslan i ett hem, eller ett hotell för den delen, med lakan och handdukar av dålig kvalitet. Som besatt ägnade jag nästan fem år åt att gräva mig genom ton efter ton av bomull innan jag fann det jag sökte.

Oavsett var jag sover, ett halvtaskigt pensionat, ett lyxhotell eller under stjärnorna, så tar jag alltid med egna sänglinne för att vara säker på att få vila i min egen sömns kungarike. Det är inte snobbigt, det är bara mitt eget val, min prioritering. Jag skulle kunna leva mer ordinärt, men jag väljer extraordinärt. För min egen skull.

THAT'S MY OWN PERK AND A PRIORITY IN LIFE!
WHAT'S YOURS?

Mats Wahlstrom
Founder & Global NomadTHE TEAM

Marie Klockare Carlzon Co-founder and CEO, Stockholm. 

Marthe Kölln Creative Director & Designer, Berlin.

Mats Wahlström Founder, Concept & Board, Verbier, Mallorca and Costa Rica